Verwerk inkomende facturen automatisch met Scan & Herken!

Met Scan & Herken zorg je ervoor dat inkomende facturen en bonnen automatisch worden verwerkt, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: ondernemen.

 Al meer dan 2 miljoen documenten zijn gescand door de scanbox

Slimmigheidjes waar je blij van wordt

Je inkomende facturen automatisch in de boekhouding!

Slimmigheidjes waar je blij van wordt

Je inkomende facturen automatisch in de boekhouding!

Geïntegreerde Scan & Herken

Facturen digitaal verwerken met onze Scan en Herken-oplossing

Ken je dat gevoel wanneer je een software-oplossing ontdekt waarvan je denkt: "Had ik dit maar eerder gehad"? Dat is precies hoe je je zult voelen bij Scan en Herken in SB. Het is dé oplossing voor het tijdrovende en handmatige proces van het verwerken van bonnen en facturen.

Met de geavanceerde OCR-software van onze Scanbox selecteert en verwerkt SB niet alleen automatisch UBL-inkoopfacturen uit je e-mail, maar leest het ook papieren facturen en pdf's in. De software matcht het gescande document met de juiste crediteur en doet zelfs suggesties voor de boeking. Hierdoor hoef jij alleen nog maar de financiële administratie te controleren en goed te keuren. En wat dacht je van bonnetjes? Geen probleem! Met de handige AFAS Link app kun je bonnen ook digitaal verwerken. Dat is pas gemak!

De voordelen op een rij

 • Bespaar tijd
  Met onze Scan en Herken-software werkt zelfs de meest ervaren accountant sneller dan ooit tevoren. Je bespaart aanzienlijk veel tijd op de administratie en kun je volledig richten op de kern van je onderneming. Eindelijk kun je je weer bezighouden met zaken die er echt toe doen.
 • Minder kans op fouten
  Dankzij de geautomatiseerde OCR-technologie van de AFAS Scanbox hoef je nooit meer gegevens handmatig over te typen. De software zet de gescande teksten om in leesbare data en vult automatisch de relevante velden in. Dit resulteert in een minimale foutmarge en een altijd nauwkeurige boekhouding.
 • Herkent bestaande crediteuren
  Bij AFAS streven we naar maximale automatisering. Wanneer je een factuur ontvangt van een nieuwe crediteur, scant de OCR-software het document op mogelijke aanknopingspunten, zoals KvK-gegevens. Hierdoor worden alle relevante gegevens al klaargezet bij het toevoegen van de nieuwe crediteur. Dankzij onze slimme API's verloopt dit proces vlekkeloos.
 • Makkelijk voor ondernemers én accountants:
  Met Scan en Herken in AFAS SB worden je facturen digitaal verwerkt. Je hoeft niet langer je opgespaarde facturen naar de boekhouder te brengen, want hij of zij kan direct aan de slag vanuit jullie gezamenlijke boekhouding. Deze efficiëntie zorgt ervoor dat er meer tijd overblijft om samen aan de toekomst te werken.

Mailbox

Verzamel al je facturen in je eigen SB mailbox

Stuur e-mails met facturen rechtstreeks naar je mailbox en laat de Scanbox het werk voor je doen. Met de mailboxfunctionaliteit van AFAS SB bereid je eenvoudig de pdf- en jpg-bestanden van je inkoopfacturen voor op de Scanbox. Het Scan & Herken proces starten is dus niets meer dan de factuur naar je eigen mailbox te sturen!

AFAS Link app

Losse bonnetjes? Direct de boekhouding in!

De AFAS Link app is volledig geïntegreerd met AFAS SB. In deze app maak je gemakkelijk een foto van je bon of upload je je factuur. Deze stuur je daarmee direct naar je accountant. Lekker makkelijk!

Ervaar het zelf

Ervaar het zelf

Vertrouw net als 14.000+ organisaties op AFAS

 

59,-  per maand (excl. btw)

 •  Gebruiksvriendelijke oplossing die je tijd bespaart
 •  Alle functionaliteit voor één vaste prijs
 •  Maandelijks opzegbaar

Vertrouw net als 14.000+ organisaties op AFAS

 

59,-

per maand (excl. btw)

 

 •  Gebruiksvriendelijke oplossing die je tijd bespaart
 •  Alle functionaliteit voor één vaste prijs
 •  Maandelijks opzegbaar

Zo terugverdiend met
de uren die je bespaart
op je administratie

 

Zelf ervaren?

> Bekijk de demo

Bekijk ook