In3, Patrick van de Graaf

Ze gaan heel hard, de mannen van In3. De oplossing die founder Patrick van de Graaf en de zijnen bedachten voor betalen in termijnen, slaat aan. Dat heeft alles te maken met de grote voordelen voor verkopers van producten, maar ook met de gedachte van sociale verantwoordelijkheid voor kopers.

Van de Graaf zag tien jaar geeleden al dat de doorsnee manier waarop gespreid betalen geregeld is, perverse prikkels in zich heeft. Financiële partijen hebben baat bij de hoge rentes die consumenten daarvoor betalen en profiteren zelfs van de opbouw van schulden door die consumenten (en in de B2B-tak de kopende bedrijven).

Dat kan anders, bewijst In3. CEO Hans Langenhuizen: ,,Met ons systeem verdienen we alleen per verkocht product en verliezen we op niet-betalende kopers. We zijn er dus op gebrand om aan de voorkant goed te checken of consumenten en bedrijven wel kunnen betalen. En dat is ook in het voordeel van de verkopende partij, die een eerlijke manier van betalen in termijnen kan aanbieden.’’

De AFAS Young Business Award bidet In3 een mooi podium. Langenhuizen: ,,We willen onze missie bij een breder publiek onder de aandacht brengen en dat lukt prachtig op deze manier.’’

Slim boekhouden doe je met AFAS SB

AFAS SB is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

Meer lezen?